Kaja Kallas viib Eesti delegatsiooni NATO tippkohtumisele (5)

BNS
Copy
Kaja Kallas teiste riigijuhtidega. Illustreeriv foto.
Kaja Kallas teiste riigijuhtidega. Illustreeriv foto. Foto: NATO/SIPA

Teisipäevast neljapäevani osaleb peaminister Kaja Kallas koos Eesti delegatsiooniga NATO tippkohtumisel Madridis.

Eesti delegatsiooni juhib peaminister Kaja Kallas ning delegatsiooni kuuluvad kaitseminister Kalle Laanet, ettevõtlus- ja

infotehnoloogiaminister välisministri ülesannetes Andres Sutt, Eesti suursaadik, alaline esindaja NATO juures Jüri Luik ning Eesti suursaadik Madridis Mariin Ratnik.

NATO tippkohtumise teemadeks on sõda Ukrainas, Soome ja Rootsi ühinemine NATO-ga ning tõenäoliselt ka Balti riikide kaitse tugevdamine.

Kallas välismeediale: NATO praeguste plaanide järgi pühitaks Eesti riik ja kultuur kaardilt

Peaminister Kaja Kallas sõnas Financial Timesile, et praegused NATO kaitseplaanid tähendavad seda, et kui Venemaa peaks Eestit ründama, oleksid kaardilt pühitud nii Eesti kui ka meie kultuur. Plaanid näevad ette, et NATO ei oleks suuteline Eestit esimesest sõjapäevast kaitsma.

NATO liitlased saavad maa vabastada alles siis, kui sissetungist oleks möödas 180 päeva. Kallas tõi välja, et praegu on möödas üle saja päeva sellest, kui Venemaa teatas sissetungist Ukrainasse. «Kui võrrelda Ukraina ja Balti riikide suurusi, tähendaks see riikide ja meie kultuuri täielikku hävingut.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles