GALERII ⟩ Oravad, sotsid ja Isamaa kogunevad pingelistele koalitsiooniläbirääkimistele (7)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy

Pärast eile lahvatanud pingeid kogunesid Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa esindajad kell 13 riigikogusse uuele koalitsiooniläbirääkimiste ringile.

Uuel võimalikul võimuliidul on vaja leida üksmeel pea kõikides suurtes küsimustes, sest seni pole peale tulumaksuvaba miinimumi ja üksikvanema toetuse tõstmise pea midagi kokku lepitud.

Lahendamata on erimeelsusi põhjustavad eestikeelne haridus, perehüvitised ja energiahüvitiste teema. Lisaks ka julgeolek ning metsandus.

Pingeliseks teeb olukorra aga Reformierakonna vähemusvalitsuse eilne otsus võtta ära Tallinna haigla rahastus, mis ajas harja turri sotsidel, kes Tallinnas võimul on. Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski (SDE) nimetas oravate käitumist lausa sigaduseks.

Samal ajal on vastastikku süüdistusi pildunud täna NATO tippkohtumiselt naasnud peaminister Kaja Kallas (RE) ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Kallas süüdistab Isamaad läbirääkimiste meelega takistamises, Seeder omakorda Reformierakonda lugupidamatus stiilis ja teiste soovidest ülesõitmises.

Reformierakonna vaatepunktist on kokkuleppe saavutamine aina raskem. Ilmselt jätkuvad läbirääkimised ka nädalavahetusel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles