Imikule fentanüülimürgituse põhjustanud narkomaanid said karistuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnu Talivee/ Õhtuleht

Harju maakohus mõistis täna reaalsed vanglakaristused narkosõltlastest vanematele, kes oma kuue kuu vanusele pojale fentanüülimürgituse põhjustasid, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Kohus tunnistas 28-aastase mehe süüdi ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle üheaastase vanglakaristuse.

Väikelapse 27-aastane ema mõisteti süüdi imiku eluohtlikku olukorda jätmises ja ametikohustusi täitva prokuröri solvamises ning karistas teda kolmeaastase vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda seitse kuud.

Süüdistuse järgi andis Tallinnas elav mees mullu 8. augustil oma pojale süstlaga suu kaudu Espumisani, et leevendada lapsel kõhupuhitusi, kuid ei kontrollinud süstla puhtust ning kasutas selleks fentanüülijääke sisaldavat süstalt.

Naine sai süüdistuse selles, et olles narkojoobes, ei olnud ta seetõttu võimeline vältima lapse elu ja tervist ohustavat olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles