Tallinna linnavalitsus peatas vahi alla võetud Liinati volitused

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tõnis Liinat. 
Tõnis Liinat. Foto: Tairo Lutter

Tänasel erakorralisel istungil peatas Tallinna linnavalitsus korruptsioonikahtlustuse saanud Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati (KE) volitused ning määras tema kohusetäitjaks praeguse Haabersti linnaosavalitsuse asetäitja Kaido Saarniidu.

Linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) sõnul peavad Pirital olema kõik teenused jätkuvalt tagatud. «Kohalikel elanikel peab olema kindlus, et sõltumata linnaosavanemaga seotud kriminaalmenetlusest on linnaosa juhtimine korraldatud ja vajadusel saab linnaosavalitsuse poole pöörduda,» ütles Kõlvart. «Edasised otsused Pirita linnaosa juhtimise osas teeme siis, kui meil on rohkem infot.»

«Tulenevalt sellest, et prokuratuur ei ole andnud linnavalitsusele teavet, milliseid hankeid ja lepinguid kriminaalmenetlus puudutab, alustab linna sisekontrolöri teenistus Pirita linnaosavalitsuse kõigi alates 1. jaanuarist 2021 läbi viidud riigihangete ja sõlmitud lepingute kontrollimist. Kuni sisekontrollilt hinnangu saamise või õiguskaitseasutustelt täiendava info saamiseni jätkuvad kõik linnaosavalitsuse sõlmitud lepingud,» täpsustas ta.

Kõlvarti sõnul on igas vormis korruptsioon täiesti vastuvõetamatu. «Juba korruptsioonikahtlustus murendab usaldust avaliku võimu vastu ja seetõttu teeme õiguskaitseasutustega igakülgset koostööd, et selgus selles uurimises tuleks võimalikult kiiresti,» ütles Kõlvart.

Saarniit on lõpetanud sisekaitseakadeemia ja saanud Tallinna ülikoolist riigiteaduste magistrikraadi. Aastatel 2000-2021 töötas ta erinevatel ametikohtadel politseis, aastatel 2013-2021 Põhja prefektuuris Kesklinna politseijaoskonna juhina. Alates käesoleva aasta algusest on Saarniit olnud Haabersti linnaosavanema asetäitja. Saarniidul ei ole erakondlikku kuuluvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles