Ratas: Reformierakond on paljudes küsimustes totaalselt meelt muutnud (12)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu esimees, Keskerakonna juht Jüri Ratas.
Riigikogu esimees, Keskerakonna juht Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) tervitas ühismeedias uue valitsuskoalitsiooni sündi, ent kritiseeris, et kõnelustega sedavõrd kaua venitati. Samuti jagus kriitikanooli endise koalitsioonipartneri Reformierakonna suunal, kes olevat võrreldes varasemaga mitmes olulises küsimuses meelt muutnud.

«Uudis, et valitsuskoalitsioon on viimaks kokku lepitud, on tervitatav. Tänases julgeolekuolukorras ja rekordilise inflatsiooni puhul on olnud väga murettekitav, et niivõrd palju aega on läinud tõsiste ja vajalike otsusteta ning olulised teemad on jäänud pausile. Olgu see kütuseaktsiisi langetamine või selgus eelseisva väga keerulise kütteperioodi eel,» kommenteeris Ratas.

Tema sõnul on oluline, et kuu aega kestnud Reformierakonna ainuvõim lõpeb. «Seda mitte ainult riigiõiguse ja selguse kohalt, vaid eelkõige otsuste valguses, mis lõpetas Tallinna haiglaga, aga ka Haapsalu raudteega edasi liikumise ja et soetamata jäävad meditsiinikopterid,» nentis Ratas.

Opositsioonipoliitiku sõnul lubab esialgne kokkulepe võimuliidu partnerite vahel alust arvata, et poliitiline narratiiv on tugevalt muutunud ja Eesti inimestele on taas olulised teemad üles kerkinud.

«Kui varem põrkusid kõik uued algatused lootusetult vastu Reformierakonna maailmavaadet, sh perehüvitiste tõus, siis täna on nad totaalselt meelt muutnud mitte ainult laste ja perede toetamisel, vaid ka paljudes teistes Eesti elanike jaoks olulistes küsimustes,» kritiseeris Keskerakonna esimees, tuuse välja hooldekodukoha küsimuse ning tulumaksuvaba miinimumi tõstmise.

«Reformierakond on teinud kannapöörde — kärpepoliitika kõrval on hädaga lepitud ka teistsuguse arusaamaga riigijuhtimisest ja Reformierakonna muutus on Eestile positiivne,» sõnas Ratas.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles