VIDEO JA BLOGI ⟩ Kallase esimese valitsuse viimane pressikonverents: uus valitsus juhib selles raskes ajas kindlalt Eestit (6)

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus
Peaminister Kaja Kallas ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu

Kell 12 algaval valitsuse pressikonverentsil osalevad peaminister Kaja Kallas (RE) ning rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE).

Valitsuse istungil tegi peaminister Kaja Kallas (RE) teatavaks oma tagasiastumisest. Paluti ka homme riigikogul kokku kutsuda erakorraline istung. «Seni kuni uus valitsus astub ametisse, siis jätkame tööd senise valitsusega,» rääkis Kallas. 

Peaminister meenutas, et praegune valitsus asus ametisse eelmise aasta jaanuaris. «Asusime ametisse keset Covid-19 kriisi, rahvusvahelise maine kriis, korruptsioonikriis, majanduslangus,» loetles peaminister. «Rahvusvaheline maine on paranenud,» lisas ta juurde. 

Ent juurde on tulnud nüüdseks uued kriisid. «Venemaa kallaletung Ukrainale. Energiakriis, mis mõjutab meid kõiki,» täiendas Kallas. «Ma usun ja olen veendumusel, et uus valitsus saab olema enamusvalitsus, mis juhib selles raskes ajas kindlalt Eestit,» lausus Kallas. 

Tagasi üles