ANALÜÜS Reformierakond: jumal tänatud, et Reinsalu Kaja Kallase valitsuses on (36)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Urmas Reinsalu on poliitik, keda rahvas ei armasta, aga konkurendid ehk teised poliitikud vägagi hindavad 
Urmas Reinsalu on poliitik, keda rahvas ei armasta, aga konkurendid ehk teised poliitikud vägagi hindavad Foto: Madis Veltman

Urmas Reinsalu on väga igav poliitik. Rahvas teda ei armasta ja valimistel talle hääled külge ei jää. Ei meeldi ta ajakirjanikele ega arvamusliidritele. Isegi toimetaja ehmatas, kui pakkusin, et võiks välisministriks saanud Reinsalust kirjutada.

Poliitikute seas on arvamine vastupidine. Teda küll ei armastata, aga hinnatakse, nii heas kui halvas. «Ta on üks tähtsamaid inimesi selle valitsuse kokkupanemisel. Ei kujuta ette, et temata oleks valitsus sündinud,» sõnab rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Reinsalu triikis eriarvamusi ja leidis kompromisse. Veenis nii parteikaaslasi kui ka reformierakondlasi ja sotse. Reinsalu ministriks saamine on pluss. Kallasel oli mure, et kui Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ei tule valitsusse ja ka Reinsalu ei tule valitsusse, pole kabinetis kedagi, kes oleks koalitsiooni kokkupanekul osalenud. Jumal tänatud, et Reinsalu valitsusse pääses, kostab Reformierakonnast.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles