KAJA KALLASE TEINE VALITSUS ⟩ Eesti uued valitsejad (5)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallase pressikonverents pärast Reformierakonna ministrikandidaatide väljakuulutamist neljapäeval.
Kaja Kallase pressikonverents pärast Reformierakonna ministrikandidaatide väljakuulutamist neljapäeval. Foto: Madis Veltman

Väljapakutud ministrikandidaatide näol on esindatud kõik spektri värvid. On neid, kes on sündinud nii-öelda hõbelusikas suus, ning neid, kes pidanud siiani pigem piskuga läbi ajama; on Eesti riigiaparaadi vasktorudest läbipugemise meistreid ning ka neid, kellele ministriamet oleks esimene kord poliitiku vastutus oma õlgadele võtta. Rõõmude ja tunnustuse kõrvale mahub ministrite varasemasse ellu ka tagasilööke ja tragöödiaid.

Peaministrikandidaat Kaja Kallas (45, tähtkujult Kaksik). Lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja õppinud ka EBSis. Tegutses advokaadina, kuid 2011. aastal sai temast Reformierakonna liige ja valiti 2014. aastal Euroopa Parlamenti. Ajakiri Politico valis ta Brüsseli mõjukaimate naiste hulka. Brüsselis koostas Kallas ka raporti «Uued võimalused energiatarbijatele». Peab end ise väga empaatiliseks inimeseks, kuid kriitikute arvates ei ole tal päriselust ja lihtinimeste raskustest aga head arusaamist.

Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Kermo Benrot
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles