Välisministeerium taotleb 944 000 eurot ingliskeelse põhiõppe tarvis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool
Kool Foto: SCANPIX

Välisministeerium taotleb valitsuse reservist 944 455 eurot ja 32 senti Tallinna inglise kolledžis rahvusvahelise bakalaureuseõppe (IB) õppekavade käivitamiseks alg- ja põhikoolis.

Gümnaasiumiastmes õpetatakse inglise kolledžis rahvusvahelise bakalaureuseõppe organisatsiooni (IBO) programmide alusel alates 2009. aasta sügisest.

«Sageli on juttu vajadusest välismaiseid talente Eestisse tuua või eesti tippspetsialiste tagasi tuua. Laste võimalus saada rahvusvahelist õpet on üks oluline aspekt, mis seda mõjutab,» märkis keskkonnaminister Keit Pentus, kes täna valitsuse pressikonverentsil peaministri kohuseid täitis.

Valitsuse nõupidamistel ning riigikogu rahanduskomisjoni 2012. aasta riigieelarve vastuvõtmisega seotud aruteludel lepiti kokku, et selleks aastaks taotleb välisministeerium vajalikud vahendid valitsuse reservist.

2011. aastal kattis haridus- ja teadusministeerium IB-programmide kulud oma eelarvest. 2012. aastaks pole neid kulutusi haridus- ja teadusministeerium kulutustesse ette nähtud, kuna kaetavate kulude suurus ei olnud riigieelarve koostamise ajaks teada.

IBO on rahvusvaheline organisatsioon, mille peakorter asub Genfis ja mis pakub rahvusvahelist õppekava kolmele erinevale kooliastmele 3297 koolis 141 erinevas riigis. IB-diplomiõppe diplomit aktsepteerib rohkem kui 80 tunnustatud ülikooli maailmas, alates eelmisest õppeaastast ka Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ja Eesti Kunstiakadeemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles