Gabrielle Cowan: USA ja Eesti partnerlus on tugevam kui eales varem

BNS
Copy
Cowan ja Reinsalu
Cowan ja Reinsalu Foto: Välisministeerium

Ameerika Ühendriikide saatkonna ajutine asjur Gabrielle Cowan ja Eesti välisminister Urmas Reinsalu tõstsid diplomaatiliste suhete 100. aastapäeval toimunud kohtumisel esile USA ja Eesti suhete tugevust.

Ameerika Ühendriigid seadsid sisse diplomaatilised suhted iseseisva Eesti Vabariigiga de jure 28. juulil 1922. aastal ega tunnustanud kunagi Nõukogude okupatsiooni Eestis ega teistes Balti riikides.

«Täna, mil tähistame oma diplomaatiliste suhete sajandat aastapäeva, on partnerlus Ameerika Ühendriikide ja Eesti vahel tugevam kui eales varem,» ütles USA saatkonna ajutine asjur Gabrielle Cowan.

Cowan ja Reinsalu arutasid kohtumisel Eesti ja USA olulisemaid ühiseid prioriteete – toetust Ukrainale, jõupingutusi Venemaa vastutusele võtmisel ja koostööd ühiste demokraatlike väärtuste kaitsmisel.

«Ameerika Ühendriigid on kõik need aastad olnud Eesti riikluse ja suveräänsuse tugev toetaja. Oleme sõbrad, liitlased NATOs ja partnerid. Ootan huviga, mida toovad järgmised 100 aastat,» ütles välisminister Reinsalu.

USA saatkond Tallinnas jätkab oma «100 päeva 100 aastani» kampaaniat, tähistamaks saja aasta möödumist USA ja Eesti diplomaatiliste suhete sõlmimisest. Kampaania lõpeb dokumentaalfilmi «Eesti ja Ameerika sajand: katkematu suhe» esilinastusega rahvusringhäälingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles