MINISTRI NÄRVIPROOV Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut: tulin poliitikasse eksperdina, aga olen nüüd päriselt poliitikuks saanud (2)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Erinevalt eksperdist, kelle jaoks sobib ainult üks portfell, ei saa poliitik öelda, et rasked ajad, tundub keeruline, kas ei ole mulle mõnda lihtsamat portfelli pakkuda, leiab majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.
Erinevalt eksperdist, kelle jaoks sobib ainult üks portfell, ei saa poliitik öelda, et rasked ajad, tundub keeruline, kas ei ole mulle mõnda lihtsamat portfelli pakkuda, leiab majandus- ja taristuminister Riina Sikkut. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut (SDE) tunnistab, et veel mõne aasta eest poleks ta seesugust portfelli vastu võtta julgenud. Tuli ta poliitikasse tervisepoliitika eksperdina ja nägi end pädevana just selle valdkonna esindajana. Aga nüüd on aastad möödunud ja ta on enda hinnangul päriselt poliitikuks saanud.

Tunnistage üles, et olite pettunud, kui erakonna esimees Lauri Läänemets ei andnud teile tervise- ja tööministri ametikohta.

Ei olnud ja siiamaani ei ole. Mul ei ole kuidagi halba tunnet sees selles osas. Kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi jõudsin, siis ütlesin ka sealsetele inimestele, et see ei ole minu jaoks kuidagi mingi tagavaravariant või alternatiiv millelegi, millest ma ilma jäin. Väga oluline ja kaalukas portfell – mina olen rahul ja juba olen õppinud nende ametis oldud päevadega rohkemat, kui ma ei mäletagi millal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles