Kallas kohtub homme Narva linnavolikogu ja -valitsusega tanki teemal (9)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) sõidab esmaspäeval Ida-Virumaale, et kohtuda Narva linnavalitsuse- ja volikogu liikmetega. Kohtumise järel toimub ka pressikonverents. 

«Sõidan esmaspäeval Narva, et rääkida kohalike juhtidega monumentide ümber tekkinud pingetest ja selgitada valitsuse otsust, miks punavõimu monumendid avalikust ruumist eemaldada tuleb,» selgitas Kallas.

Valitsus peab tema sõnul väga oluliseks, et kohalikud inimesed saaksid oma traditsioone tähistada, kuid seda saab teha moel, mis Eesti jaoks ei seostu inimeste kannatustega nõukogude okupatsiooni all ega toeta sõda Ukrainas: «Mälestamist ei tohi kasutada teiste rahvaste või inimeste vastase vaenu ja vägivalla õigustamiseks või õhutamiseks. Keegi ei keela mälestada hukkunuid ega hoida nende mälestust, aga seda peab tegema seal, kus on õige koht ja kus see ei haava ühiskonda.»

Neljapäeval teatas peaminister, et kuivõrd Narva omavalitsusena punatanki teisaldamisega tegelema ei hakka, võtab valitsus selle enda ülesandeks. 

Millal see juhtub, valitsusliikmed endiselt ei täpsusta: «Täpsemat ajakava me hetkel avaldada ei saa. Liigume sellega nii, nagu saab logistiliste ülesannetega lõpule jõuda,» sõnas Kallas varem. Küll aga on lubatud avalikkust eelnevalt teavitada. 

Nädalavahetuse vältel on tanki juures kohapeal «valvet pidanud» kümmekond inimest, kes Rus.Postimehe reporteri kirjeldusel on suuresti infopuuduses: erinevalt muuseumivariandist levib hirm, justkui tank võidakse hävitada. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles