MINISTRI NÄRVIPROOV ⟩ Justiitsminister Lea Danilson-Järg: haigla ja raudtee rahata jätmise otsus tuleb kindlasti üle vaadata (2)

Elo Mõttus-Leppik
, ajakirjanik
Copy
Justiitsminister Lea Danilson-Järg ei näe põhjust, miks ta peaks lihtsalt kergekäeliselt oma seisukohtadest loobuma. Aga kui on kaalukad argumendid, on ta enda sõnul nõus ka ümber mõtlema.
Justiitsminister Lea Danilson-Järg ei näe põhjust, miks ta peaks lihtsalt kergekäeliselt oma seisukohtadest loobuma. Aga kui on kaalukad argumendid, on ta enda sõnul nõus ka ümber mõtlema. Foto: Mihkel Maripuu

Värskelt poliitikasse sukeldunud justiitsminister Lea Danilson-Järg (Isamaa) toetas veel aasta tagasi kahe naistearsti ideed, et vägistamiskuritegude puhul võiks hakata kehtima süütuse presumptsiooni asemel süü presumptsioon – et seksiga nõusoleku puudumine olekski kuritegu. Minister on endiselt sama meelt, aga lubab, et põhiseaduse ja õiguse mõistmise alustalade kallale siiski ei lähe.

Teil ei ole olnud just kõige mugavam ja sujuvam sisenemine poliitikasse. Meedias kirjutatakse teie seostest Isamaa suurrahastaja Parvel Pruunsillaga ja spekuleeritakse, kas Eestis on piisava rahakotiga võimalik osta ministrikohti ning kas te üldse sobite justiitsministriks. Mida te sellele kriitikale vastate?

Minu meelest vastas väga kenasti president [Alar Karis] ministrite ametisse nimetamisel, et anname uutele inimestele võimaluse ja ärme anna ette hinnanguid. Selge on see, et poliitiliste oponentide suust tõenäoliselt kiidusõnu ei tule, loomulikult püütakse leida negatiivset, aga see on kõik osa poliitilisest võitlusest, nii et ma võtan seda päris rahulikult.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles