Töö kaotus Soomes ajendas meest Eestis postkontorit röövima

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere postkontoris toimus rööv mullu jaanuaris.
Aaspere postkontoris toimus rööv mullu jaanuaris. Foto: Teet Suur

Virumaa juhtivprokuröri Dilaila Nahkur-Tammiksaare sõnul võib töö kaotamine välismaal tõugata Eesti inimesi siin kuritegusid sooritama, nagu juhtus hiljuti Aaspere postkontori röövliga, kes oli tasuvast tööst Soomes ilma jäänud.



Möödunud aastal tõusis kuritegevus Ida-Virumaal umbes 12% ja Lääne-Virumaal ligi 8%.

Virumaa õiguskaitseorganite suuremateks saavutusteks loetakse Rakvere viljasalve juhtide, Kiviõli linnapea Voldemar Trummi, Väike-Maarja narkojõugu, Rakvere pandimajaomaniku tapja ning Narva seitsme tolliametniku süüasjades jõustunud kohtuotsuseid, vahendavad ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudised.

Nahkur-Tammiksaar möönis kuritegevuse hüppelist kasvu Virumaal, kuid märkis samas, et esialgsed analüüsid ei seostanud eelmisel aastal majanduslangust kuritegevuse tõusuga.

Juhtivprokuröri sõnul võib pigem selle aasta kuritegusid, näiteks poevargusi, seostada keerulise majandusliku situatsiooniga.

Kõige murettekitavamaks tendentsiks on Virumaal muutunud relvastatud röövid, mida jaanuaris oli kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles