Mihhail Kõlvart: kõik, ka Jüri Ratas, on Tootsile initsiatiivi eest tänulikud

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Foto: Pilt videost

Talinna linnapea, Keskerakonna aseesimees Mihhail Kõlvart rääkis Postimehele, et Keskerakonnal võiks olla Eesti ühiskonnas lepitaja roll. Lisaks lõkkas ta ümber jutud erakonna kahest leerist - Eesti ja Vene. 

«Ma arvan, et erakonnal võiks olla ühiskonnas lepitaja roll. Pole midagi teha, nagu igas ühiskonnas, siis ka meil on erinevaid pingeid: erinevad sotsiaalrühmad, erinevad emakeeled. Me võiksime näidata eeskuju, kuidas on võimalik inimestel sõltumata oma taustast, midagi koos teha ja tulevikku panustada,» rääkis Kõlvart. Ent ta rõhutas, et selleks, et inimesed seda sõnumit suudaksid uskuda, peab erakond ise selles kindel olema. 

Kas sõda Ukrainas süvendas Keskerakonnas kahte leeri: Vene ja Eesti? Mäletatavasti juhtus nõnda peale 2016. aasta kongressi, kui Jüri Ratas alistas esimehevalimistel Yana Toomi. «Mina tegelikult arvan, et see on väljamõeldud arusaam. Meil on erakonnas väga kindel positsioon, mida kõik erakonnakaaslased on kinnitanud sõlutamata emakeelest. Ka see, et meil on erinevad leerid - venekeelne ja eestikeelne - ka see on väljamõeldis,» vastas Kõlvart. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles