Narva linnavolikogus levis kuuldus riigi vastu kohtusse pöördumisest (7)

Copy
Narva volikogu erakorraline istung tankiküsimuses.
Narva volikogu erakorraline istung tankiküsimuses. Foto: Eero Vabamägi

Kuivõrd valitsus võttis tanki teisaldamise ohjad enda kätte, tahab Narva linnavolikogu opositsioon nende vastu kohtusse minna, kinnitas linnapea Katri Raik (SDE). Narva opositsioonijuhid aga väitsid hiljem, et neil sellist soovi pole ja veel vähem on nad mõttest kuulnud.

Fraktsiooni «Narva heaks» esimees Aleksei Jevgrafov rääkis Rus.Postimehele, et tema pole kohtusse pöördumise mõttest midagi kuulnud ja ta ei tea, kust jutt pärineb. Küll aga tuleks valitsusel opositsioonipoliitiku hinnangul tanki teisaldamise juriidiliste nüanssidega põhjalikumalt tutvuda ning tellida ka õigusekspertiis. Jevgrafovi viitel on tegu paljutõotava küsimusega.  

Kohtusse pöördumise ideed ei kinnitanud ka linnavolikogu esimees Vladimir Žavoronkov, märkides, et teda sellest teavitatud pole. 

Eile oli Narva linnavolikogul võimalus hääletada tanki saatuse üle ise, kuid päevakorda küsimust ei võetudki. Seda põhjendati asjaoluga, et volikogu saadikud olid juba andnud allkirja teisaldamise poolt. 

Narva volikogu opositsioon tahtis Raigi kirjeldusel veel eile säilitada tank senisel asukohal, kuniks sellele uus asukoht leitakse. Pärast tänahommikust valitsuse otsust soovivat opositsioonisaadikud tanki Narva kätesse tagasi, et otsustajaks tanki saatuse üle jääks eeskätt Narva linn. 

Narvas kuuluvad opositsiooni Keskerakonna ja valimisliidu «Narva heaks» saadikud, kellel on 31 liikmelises volikogus 17 häält.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles