Eesti 200 lahkub Narva koalitsioonist: mingit vastutust ei soovita võtta (7)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narvas praegu kõige populaarsem poliitik Katri Raik ja Denis Larchenko erakonnast Eesti 200 allkirjastasid viiendal päeval pärast valimisi poliitilise koalitsiooni moodustamiseks ühiste kavatsuste protokolli. Fotol on ka Sergei Gorlatš ja Natalia Umarova.
Narvas praegu kõige populaarsem poliitik Katri Raik ja Denis Larchenko erakonnast Eesti 200 allkirjastasid viiendal päeval pärast valimisi poliitilise koalitsiooni moodustamiseks ühiste kavatsuste protokolli. Fotol on ka Sergei Gorlatš ja Natalia Umarova. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Erakond Eesti 200 lahkub Narva linna juhtivast koalitsioonist, sest juhtimiskultuuri ja väärtuste erinevus Katri Raigi nimekirja esindajatega osutusid nende sõnul ületamatuks.

Eesti 200 juhi Kristina Kallase sõnul oli Narva volikogu tänane tankiteemaline pöördumine peaministri poole ja ähvardus kohtuteega nende jaoks viimane piisk: «Me ei toeta seda mitte ühelgi tingimusel ja selle pöördumise saatmisega peame selle koalitsiooni koostöö lõppenuks. Pärast esmaspäevast suutmatust teha otsus tanki osas, ilmnes tõsine väärtuste konflikt koalitsioonis,» selgitas ta.

Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Pm

Kallase sõnul nõudis Eesti 200 volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi väljavahetamist: «Täna sai selgeks, et muutust ei tule ja me ei näe võimalust kuidas me saame ellu viia muutusi, mida valijatele lubasime Narvas.»

Ka Eesti 200 Narva piirkonna juht Denis Larchenko rõhutas, et koalitsiooniga kuidagi edasi minna ei saa: «See seisab mineviku varjude eest ja ei tööta Narva jaoks vajalike muutuste nimel. Sellele ei ole ka Eesti 200 valijad andnud oma mandaati,» rääkis ta.

Larchenko sõnul on tal hea meel, et viimase kaheksa kuu jooksul õnnestus Narva linnas ellu viia mitmeid olulisi muutusi.

Denis Larchenko 
Denis Larchenko Foto: Erakogu

«Narvas on alanud suur koolivõrgu reform. Märkimisväärsed on olnud ka muutused majanduskeskkonna parandamisel ja linnaruumi kaasaajastamisel,» loetles ta.

Eesti 200 plaanib tema sõnul Narva linnavolikogus tööd kindlasti jätkata Narva linna jaoks vajalike muutuste nimel.

Narvas on seni opositsiooni kuulunud Keskerakonna ja valimisliidu «Narva heaks» saadikud, kellel on 31-liikmelises volikogus 17 häält.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles