Eurosaadikud nõuavad Venemaa kodanikele turismiviisade väljastamise lõpetamist (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile saadeti pöördumine, et keelata Venemaa kodanikele turismiviisade väljastamine.
Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile saadeti pöördumine, et keelata Venemaa kodanikele turismiviisade väljastamine. Foto: Olivier Hoslet/Scanpix BAltics

Euroopa Parlamendi liikmed, nende hulgas väliskomisjoni aseesimees Urmas Paet (RE), saatsid Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile, Euroopa Ülemkogu eesistujale Charles Michelile ja ELi Nõukogu eesistujariigi Tšehhi peaministrile Petr Fialale pöördumise, milles nõuavad, et ELi riigid peataksid turismiviisade väljastamise Venemaa kodanikele.

«Kuni Ukraina kodanikud kannatavad Venemaa sõjalise agressiooni tõttu, ei pea Venemaa kodanikud olema Euroopa Liidus teretulnud,» ütles Paet.

Pöördumises nõuavad saadikud von der Leyenilt, Michelilt ja Fialalt, et nad algataksid ELi riikide vahel turismiviisade keelu arutelu. «Kui viisakeelu üle otsustamine peaks viibima, siis tuleks vähemasti koheselt hakata turismiviisade väljastamist vähendama ning viisatasu tuleks tõsta,» leiavad saadikud oma pöördumises.

Paet lisas, et turismiviisade keeld ei avalda mõju neile Venemaa kodanikele, kellel on õigus humanitaarviisadele või kes lahkuvad riigist poliitilise tagakiusamise tõttu.

Pöördumisele kirjutas alla 56 saadikut. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles