Pentus-Rosimannus liigub Isamaa vastuseisust hoolimata Euroopa kontrollikojasse (10)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Taavi Sepp

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusest (RE) saab valitsuse kandidaat Eesti uueks esindajaks Euroopa kontrollikojas. Isamaa valitsusdelegatsioon ei toetanud Pentus-Rosimannuse kandidatuuri.

«Keit Pentus-Rosimannusel on suur kogemus riigivalitsemise ja finantsvallast. Ta on tõestanud end järjekindla finantsdistsipliini nõudlejana nii parlamendi rahanduskomisjonis kui ka rahandusministri töös, ta on kokku pannud kolm eelarvet ja suutnud kriisiaastatel hoida riigi rahandust rangetes raamides. Mul oleks kahju jääda ilma suurepärasest rahandusministrist, aga usun, et ta on Euroopa Kontrollikotta väga tugev kandidaat, kes teeks seal head tööd ja oleks Eestile väärikas esindaja,» ütles peaminister Kaja Kallas.

Pentus-Rosimannusel on üle 15-aastane kogemus riigi tippametites töötamisel, millest ligi kuus aastat on ta juhtinud keskkonnapoliitika-, välispoliitika- ja rahanduspoliitika valdkondi ministrina. Ministrina on ta pikaajaliselt osalenud Euroopa Liidu ministrite nõukogu tegevuses ja läbirääkimistes Euroopa Komisjoniga. Tal on rahvusvahelise õiguse ja diplomaatia magistrikraad USA Tuftsi ülikooli Fletcheri instituudist.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles