Pentus-Rosimannus: ettepaneku suunduda kontrollikotta tegi mulle Kaja Kallas (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valitsus kogunes Vihula mõisas
Valitsus kogunes Vihula mõisas Foto: Madis Veltman

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) rääkis ERRile, et valitsus nimetas ta Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks ning tegu oli erakondade esimeeste vahelise poliitilise kokkuleppega, mis on Eestis tavapärane. 

«Eesti poliitilises süsteemis on nii, et kontrollikoja kandidaadi lepivad kokku, otsustavad ja valivad erakonna esimehed. Ka muud kaalukad ametipositsioonid. See on poliitiline valik ja seda teevad erakondade esimehed,» lausus Pentus-Rosimannus. 

«Minule ettepaneku ja valiku, kes võiks olla Eesti-poolne kontrollikoja kandidaat, tegi erakonna esimees Kaja Kallas,» rääkis minister ja lisas, et selle kohta, kellega ja kas erakonna esimees veel kõneles, tal informatisooni ei ole.

Postimees kirjutas läinud neljapäeval, et mõned nädalad põrgatas peaminister Kaja Kallas (RE) Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja küsimust koalitsioonierakondade esimeestele. Eelkõige Isamaa juhi Helir-Valdor Seedri algatusel lükati otsust edasi. Lõpuks esitas Reformierakond neljapäeva hommikul partneritele ootamatult kandidaadiks rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse (RE).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles