Evestus: kontrollikoja liige ei ole poliitiline ametkoht, mida kokkulepetega jagada (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: Сандер Ильвест

Endine riigiprokurör, MTÜ Korruptsioonivaba Eesti juht Steven-Hristo Evestus kirjutas sotsiaalmeedias, et Euroopa Kontrollikoja liikme ametikoht ei tohiks olla positsioon, mida poliitiliste kokkulepetega jagada. 

Evestus kirjutas, et mittepoliitilise ametikoha tunnusteks võib lugeda, et ametikoht nõuab eriteadmisi, sõltumatust päevapoliitikast ja et ametikohale määramiseks on seadusega kehtestatud protseduur. «Seega pole kontrollikoja liige poliitiline ametikoht, mida poliitiliste kokkulepetega jagada,» selgitas Evestus. 

Ta jätkas: «Nii nagu riigi peaprokuröri kandidaadi leidmine on justiitsministri ülesanne, nii on kontrollikoja liikme kandidaadi leidmine rahandusministri ülesanne. See peaks toimuma avalikult, ausalt ja läbipaistvalt.»

«Justiitsminister ei saa hüpata riigi peaprokuröri kohale, siseminister ei saa muutuda üleöö politsei- ja piirivalveameti peadirektoriks, samuti ei tohiks põhiseadusest tulenevalt rahandusminister suvaliselt anda oma ülesandeid üheks päevaks üle teisele ministrile või peaminister neid sootuks oma kanda võtta,» toonitas Evestus. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles