Pärnu volikogu arutab Korobeiniku umbusaldamist oktoobri keskel

BNS
Copy
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Pärnu linnavolikogu hakkab uute koalitsioonipartnerite esitatud umbusaldusavaldust volikogu esimehe Andrei Korobeiniku suhtes arutama erakorralisel istungil oktoobri keskel.

«Hetkel on erakorraline volikogu planeeritud oktoobri keskpaigaks, aga kuna kuupäeva osas on erinevatel fraktsioonidel erinevad visioonid, siis kuupäeva määramisega läheb veel aega,» ütles Andrei Korobeinik BNSile. «Kohaliku omavalitsuste korralduse seaduse järgi on volikogu kokkukutsumise kohustus volikogu esimehel, ka toimumise aeg on temal valida,» lisas ta.

Reformierakond, valimisliit Pärnu Ühendab ja Isamaa esitasid möödunud neljapäeval avalduse erakorralise volikogu kokku kutsumiseks, soovides istungit kolmapäeval, 21. septembril.

Erakorralise istungi päevakorras on umbusalduse avaldamine volikogu esimehele Andrei Korobeinikule, uue volikogu esimehe valimine, abilinnapea Varje Tippi ametist vabastamine, uue abilinnapea ametisse kinnitamine ja volikogu komisjonidega seotud küsimused.

Koalitsioonileppe järgi kuulub volikogu esimehe koht erakonnale Isamaa. Volikogu aseesimehe kohti on kaks, neist ühe täidab Reformierakond, teise koha pakub koalitsioon opositsiooni esindajale.

Möödunud neljapäeval esitas EKRE fraktsioon umbusaldusavalduse linnapea Romek Kosenkraniuse kohta. 15 volinikku heidavad linnapeale ette pikema aja jooksul valetamist, seaduste rikkumist ja korruptsiooni soosivat linnajuhtimist, mille tõttu linn on saanud rahalist ja mainelist kahju.

Samal päeval esitasid ligi 20 volinikku eesotsas volikogu esimehe Andrei Korobeinikuga linnapea Kosenkraniuse kohta samuti umbusaldusavalduse. Põhjuseks, et Kosenkranius olevat valetanud meedias uue võimuliidu läbirääkimiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles