GALERII ⟩ Noor Eesti 200 nõuab Toompeal õpetajatele veel kõrgemat palka (4)

Postimees
Copy

Erakonna Eesti 200 noorteühendus Noor Eesti 200 korraldas täna kell 10 riigikogu ees meeleavalduse «Eestis on hariduskriis», kus kutsus üles tõstma õpetajate palka 15 protsendi asemel pooleteisekordse Eesti keskmiseni. 

«Praeguse koalitsiooni plaan tõsta õpetajate miinimumpalka 15 protsendi ulatuses on katse ära hoida õpetajate streik ning Tõnis Lukase jutupunkt, et seeläbi tõuseb õpetajate keskmine palk 2000 euroni,» leiavad erakonna noored. 

See jutt on tegelikkuses eksitav – keskmist palka saavad õpetajad töötavad pidevas ülekoormuses, lisavad nad. Sellise narratiivi üle uhkust tundes soodustatakse ühenduse hinnangul õpetajate läbipõlemist ning nende lahkumist haridussüsteemist.

Isamaa Noorteühendus ResPublica liikmed Siim Umerov ja Karl Sander Kase tulid ka aktsioonile. «Nagu me kõik teame, siis tõuseb õpetaja töötasu alammäär järgmisel aastal 1749 euroni, mis tähendab ligi 24-protsendist palgatõusu. See ei takistanud Eesti 200 noortel ilmuda riigikogu ette tahvliga, et palk tõuseb 15 protsenti,» selgitasid nad. «Õpetajate töökoormusest, haridusvõrgu korrastamisest, klasside ülepaisutamisest ning haridusvaldkonna väljakutsetest võinuks rääkida ausalt ja faktide keeles. Kahju, et noor Eesti 200 sisulist debatti pidada ei soovi. Juhul, kui neil oli vaja seda 15 protsenti, nui neljaks, kasutada, siis on mul hea soovitus. Tahvlile võinuks panna sõnumi «Kõrghariduse rahastus tõuseb tuleval aastal 15 protsenti»,» lisasid ResPublica noored. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles