Abilinnapea põhjendas kolmekordse palga maksmist suure töökoormusega (4)

BNS
Copy
Narva uus linnavalitsus: linnapea Katri Raik (keskel), abilinnapea Irina Smirnova (paremal) ja linnavalitsuse liige ning rahandusameti juhataja Jelena Golubeva.
Narva uus linnavalitsus: linnapea Katri Raik (keskel), abilinnapea Irina Smirnova (paremal) ja linnavalitsuse liige ning rahandusameti juhataja Jelena Golubeva. Foto: Ilja Smirnov

Narva abilinnapea Irina Smirnova põhjendas linna sotsiaalabiameti direktorile Jelena Vassiljevale ametist lahkumisel preemiaks kolmekordse palga maksmist keerulise aja ja suure töökoormusega.

Vassiljeva töötas Narva sotsiaalabiameti direktorina 2019. aasta 2. jaanuarist kuni tänavu 19. augustini. «Sel ajal täitis ta lisaks oma ametiülesannetele ka linnavalitsuse liikme kohustusi. Ta juhtis sotsiaalabiametit erakordselt keerulisel ajal. Sellesse perioodi jäi nii koroonakriis, erakorraliste energiatoetuste menetlemine ja ka Ukraina sõjast tingitud põgenike teema. Kõik see tingis hüppeliselt sotsiaalvaldkonna töökoormuse olulise kasvu, millega toimetulek on märkimisväärselt tähelepanuväärne,» põhjendas Narva abilinnapea Irina Smirnova vastuses volikogu liikmete arupärimisele.

Lisaks koliti abilinnapea sõnul Vassiljeva juhtimise ajal amet uutesse tööruumidesse ning ka sel ajal suudeti tagada sotsiaalteenuste vajalik kvaliteet, lisas Smirnova.

Narva linnavolikogu kaheksa liiget küsisid linnapea Katri Raigilt, miks maksti linna sotsiaalabiameti direktorile töölt lahkudes kolme kuu palga suurune preemia. Narva linnavolikogu määruse kohaselt tuleb tulemuspalga ja preemia suuruse määramisel arvestada, et kogu muutuvpalga osakaal ei tohi ületada 20 protsenti teenistuja kalendriaastasest põhipalgast.

Linnavolinikud tõid arupärimises välja, et linnavalitsuse 17. augusti korraldusega, millega vabastati sotsiaalabiameti direktor Jelena Vassiljeva teenistusest, maksti talle ka ühekordset preemiat kolme kuu põhipalga ulatuses kvaliteetse töö eest.

«Kolme kuu palk moodustab vähemalt 25 protsenti mistahes teenistuja kalendriaasta põhipalgast,» kirjutasid linnavolinikud arupärimises. Nad küsisid Raigilt, miks on rikutud volikogu määrusega kehtestatud korda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles