Eestist saadeti välja narvalasest mõjuagent (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politsei- ja piirivalveamet tühistas täna kaitsepolitsei ettepanekul narvalasest Sergei Neprimerovi elamisloa.
Politsei- ja piirivalveamet tühistas täna kaitsepolitsei ettepanekul narvalasest Sergei Neprimerovi elamisloa. Foto: Kaitsepolitseiameti ühismeediakonto

Politsei- ja piirivalveamet tühistas täna kaitsepolitsei ettepanekul narvalasest Sergei Neprimerovi elamisloa: mees saadeti pärastlõunal riigist välja ning talle kehtestati viieaastane Schengenisse sisenemise keeld. 

«Kaitsepolitseiamet on korduvalt avalikult selgitanud, et Eesti Vabariigis kehtivate demokraatliku õigusriigi põhimõtete ärakasutamine Venemaa Föderatsiooni lõhestuspoliitika toetuseks on selge julgeolekuoht,» märkis kapo, lisades, et nad on korduvalt kutsunud Eesti elanikke mõjutustegevuses kaasalöömisest loobuma. 

«Venemaa Föderatsiooni kodanik Sergei Neprimerov kahjuks langetas valiku Eesti Vabariigi põhiseaduslikku korda mitte austada,» lisas amet. Ennetamaks sellisest tegevusest lähtuvat ohtu ja tõkestamaks tulevikus võimalikke süütegusid, tühistaski politsei- ja piirivalveamet Neprimerovi elamisloa ning kehetstas talle viieaastase Schengenisse sisenemise keelu. 

Tšornobõli veteran

Äriregistrist nähtub, et 65-aastane Neprimerov on Narva Tšernobõli AEJ Avarii Likvideerijate Liidu esimees. Aastaid tagasi esitas ta Euroopa Parlamendile petitsiooni, kus kurdeti Tšornobõli avariid likvideerinud kolmandate riikide kodanike õiguste ja rahalise toetuse üle. Toona jõudis selleteemaline menetlus riigikogusse.

Samal perioodil andis Neprimerov intervjuu Yana Toomi (KE) bürootöötajale, kus selgitas petitsiooni tausta ning viitas, et Eesti rikub seoses toetustega halli passi omanike inimõigusi.

Sergei Neprimerov
Sergei Neprimerov Foto: yanatoom.ee
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles