Igor Schvede liitus Reformierakonnaga ja kandideerib valimistel (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Igor Schvere
Igor Schvere Foto: Reformierakond

Riigikaitseekspert ja kontradmiral reservis Igor Schvede liitus Reformierakonnaga ja kandideerib märtsis toimuvatel riigikogu valimistel Tallinnas.

Schvede sõnul on tal pikaaegne kogemus Eesti riigikaitse ja liitlassuhete korraldamises ning ta soovib rakendada oma kogemusi riigijuhtimises. «Pean oluliseks laiapindset lähenemist riigikaitses ning meie ühiskonna eri kogukondade kaasamist riigi julgeoleku tagamisel. Usun, et oma teadmiste ja kogemustega saan meie riigile jätkuvalt kasulik olla,» rääkis Schvede.

Reformierakonna juhi Kaja Kallase hinnangul on Schvede Eesti kaitsevaldkonna üks paremaid eksperte, kellel on tugevad sidemeid meie liitlastega. «Tugevdame Reformierakonna julgeoleku kompetentsi veelgi, sest Igori kogemus mereväe ja Kaitseväe peastaabi ülemana on suure väärtusega,» rääkis Kallas.

Igor Schvede on panustanud Eesti riigikaitse tagamisse viimased 29 aastat nii Eestis, meie liitlaste juures kui ka Afganistanis. 2007–2012 oli Schvede Eesti mereväe ülem ja 2013–2016 töötas Kaitseväe peastaabi ülemana. 2016–2021 oli Schvede Eesti sõjaline esindaja Euroopa Liidu ja NATO juures. Alates 2021. aastast on ta töötanud kaitseministeeriumis nõunikuna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles