FOTOD Kallas Rwanda kolleegile: Vene agressioon õõnestab maailmakorda

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas kohtus Rwanda peaminister Edouard Ngirentega.
Kaja Kallas kohtus Rwanda peaminister Edouard Ngirentega. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles teisipäeval Tallinnas kohtumisel Rwanda peaministri Edouard Ngirentega, et Venemaa agressioon Ukrainas õõnestab kogu ÜRO põhikirjal tuginevat maailmakorda.

Kaja Kallas kohtus Tallinna digitippkohtumise veerel Edouard Ngirentega, kellega kõneldi Eesti ja Rwanda suhetest ning julgeolekuolukorrast nii Aafrikas kui Euroopas.

Kaja Kallas kohtumisel Rwanda peaministri Edouard Ngirentega.
Kaja Kallas kohtumisel Rwanda peaministri Edouard Ngirentega. Foto: Stenbocki maja

Kallase sõnul on Eesti ja Rwanda riigid, kelle jaoks on olulised digiteemad. «Meid ühendab kiire digivaldkonna areng ja meie IKT kogukondade esindajate vahel käib tihe suhtlus ning töös on mitmed projektid. Loodan, et töised kontaktid IT- ja digiteemadel jätkuvad ning leiame Rwandaga uusi valdkondi, näiteks haridus, milles koostööd teha,» vahendas valitsuse pressiesindaja Kallase sõnu.

Julgeolekuteemadest rääkides tõdesid peaministrid, et regionaalne julgeolek mõjutab ka globaalset julgeolekut. «Eesti jaoks on oluline panustada heaolu ja stabiilsuse tagamisse laiemalt, kui vaid Euroopas. Seetõttu oleme osalemas Euroopa Liidu treeningmissioonil Mosambiigis, kus anname väljaõpet riigi julgeolekujõududele,» ütles Kallas.

Kallas kohtumisel Edouard Ngirentega.
Kallas kohtumisel Edouard Ngirentega. Foto: Stenbocki maja

Kallas rõhutas, et Euroopat ohustab Venemaa ennenägematu agressioon iseiseiva ja suveräänse Ukraina riigi vastu. «See on rahvusvahelise õiguse jäme rikkumine ning Venemaa õõnestab kogu ÜRO põhikirjal tuginevat maailmakorda,» rõhutas Kallas.

«Peame Venemaale klaarselgeks tegema, et rahvusvaheline kogukond ei aktsepteeri sellist käitumist, ning igakülgselt Ukrainat toetama. Selles on meil kõigil oluline roll ning tänan Rwandat selle eest, et ÜRO peaassambleel olete hääletanud Venemaa agressiooni taunivate resolutsioonide poolt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles