Kallase ja Helme vaidlus läks teravaks: tehke kriminaalasja algatamise avaldus! (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mart Helme ja Kaja Kallas.
Mart Helme ja Kaja Kallas. Foto: Joakim Klementi

Täna pidas korruptsioonivastane erikomisjon järjekordse istungi, kus arutati rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse määramist Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks. Sel korral oli kohal peaminister Kaja Kallas (RE). 

«Kui on etteheiteid, siis uurimisorganid tegutsevad edasi,» lausus peaminister erikomisjoni liikmetele. Ta toonitas, et juba eelmises koalitsioonis (RE-KE) ütles ta Jüri Ratasele (KE), et koja liikme kandidaat on Keit Pentus-Rosimannus, sama on ta öelnud ka praeguses koalitsoonis. «See oli ainus teema, mille puhul me otsustasime, et hääletame – kõik muud teemad on koalitsiooonis konsensuslikud,» lausus Kallas. 

Komisjoni esimees Mart Helme (EKRE) uuris, millal Pentus-Rosimannusest sai Kallase jaoks kandidaat. Kallas kordas veel kord, et rääkis sellest nii eelmises koalitsioonis kui ka praeguses – see oli poliitiline kokkulepe. «Jah, dokumendid peavad tulema rahandusministeeriumist,» lisas Kallas ja täpsustas, et neid dokumente valmistavad ette rahandusministeeriumi ametnikud.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles