Pentus-Rosimannuse lahkumisega naaseb parlamendipinki Ülle Rajasalu

Postimees
Copy
Ülle Rajasalu Pirita halduskogus 2017. aastal.
Ülle Rajasalu Pirita halduskogus 2017. aastal. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused riigikogu koosseisus. Parlamenti asub tööle Ülle Rajasalu.

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses Keit Pentus-Rosimannuse (RE) valitsuse liikme kohustustest vabastamise ja tema riigikogu liikme volituste taastumisega 20. oktoobril lõpevad asendusliikme Ivi Eenmaa (RE) volitused 19. oktoobril.

Samas otsustati, et seoses riigikogu liikme Annely Akkermanni (RE) volituste peatumisega tema nimetamise tõttu valitsuse liikmeks on alates 20. oktoobrist asendusliige taas Ivi Eenmaa (RE).

Riigikogu juhatus otsustas veel, et seoses Pentus-Rosimannuse tagasiastumisega ja asendusliikme Toomas Kruusimägi mandaadist loobumisega asub 22. oktoobril riigikogu liikmeks asendusliige Ülle Rajasalu.

Rajasalu töötas parlamendis asendusliikmena alates veebruarist, pärast Madis Millingu ootamatut surma, ent pidi juulis valitsusvahetuse käigus parlamenti naasnud Reformierakonna liikmele koha loovutama.

Rajasalu kandideeris 2019. aastal riigikokku Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita piirkonnas ning sai 561 häält. 69-aastane Rajasalu oli aastatel 2009–2017 Harju maavanem ning on riigikogu liige olnud kahes koosseisus (vahemikus aastatel 2005–2009), olles kõigis koosseisudes asendusliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles