SÕLMKÜSIMUS Kelle nägu on valitsus? (1)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Valitsus.
Valitsus. Foto: Artur Kuus

​Riigikantselei uurib iga nädal, kui palju ja kuidas kajastatakse ministreid Eesti meedias. Näiteks peaminister Kaja Kallase kohta on alates juuli keskpaigast, kui uus koalitsioon ametisse astus, ilmunud kokku 4857 artiklit, uudist, raadio- või telekajastust. Suur osa neist on lihtsalt nupukesed ja lühikesed pressiteadete refereeringud, aga loomulikult on ka olulisi lugusid.

Iga valitsus on eelkõige peaministri nägu, aga kui Kallasele peaks selle koalitsiooni juures miski meeldima, siis see, et ta ei pea enam tegema välis- ja kaitseministri tööd. Koalitsioonis Keskerakonnaga domineeris Reformierakond ja peaminister personaalselt. Uues koalitsioonis on partnerid aktiivsemad. Isamaa ja sotside ministrid on järele tõmmanud, olnud märksa aktiivsemad ja märksa enam pildis. Valitsus ei ole enam nii ühemõtteliselt Reformierakonna poole kaldu, vaid rohkem tasakaalus.

Postimees uuris kolme koalitsioonierakonna juhtivpoliitikutelt, kuidas nad hindavad nii enda kui partnerite ministreid. Kes on üllatanud? Kes ületanud ootusi? Kes olnud eeldatust tugevam ja kes lati alt läbi jooksnud? Lisasime taustaks riigikantselei koostatud statistika ministrite esinemissagedusest meedias – lühidalt, kes on pildis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles