Isamaa peab Pentus-Rosimannuse kohta esitatud kuriteokaebust õigustatuks (4)

Copy
Mart Helme (EKRE) usub, et kui tema kuriteoteadet menetlusse ei võeta, on tegu õigusliku nihilismiga.
Mart Helme (EKRE) usub, et kui tema kuriteoteadet menetlusse ei võeta, on tegu õigusliku nihilismiga. Foto: Sander Ilvest

EKRE teatas 18. oktoobril, et Mart Helme esitas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehena prokuratuurile kuriteokaebuse Keit Pentus-Rosimannuse esitamise peale Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks. Komisjoni liikmed aga leiavad, et Helmel polnud õigust komisjoni nimel sellist kaebust esitada.

Helme esitatud kuriteokaebuse kohaselt on põhjust kahtlustada, et Pentus-Rosimannus korraldas ja suunas kontrollikoja liikme nimetamise protsessi ettevalmistamist rahandusministeeriumis ning selle valitsusse viimist ajal, mil tal oli endal isiklik majanduslik huvi selle ametikohaga seoses. Kuriteokaebusest andis teada EKRE oma pressiteates.

Tänasel komisjoni istungil ütles komisjoni liige, sotsiaaldemokraat Eduard Odinets, et seaduse järgi on erikomisjonil õigus kutsuda välja isikuid ja küsida välja andmeid, ning selle tulemusena on õigus pöörduda ka uurimisasutuste poole. Ent Odinetsi sõnul ei ole õige, kui komisjoni esimees kasutab seda õigust ning ainuisikuliselt saadab pöördumise ilma komisjoni heakskiiduta õiguskaitseorganitele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles