Mart Helme selgitab: loomulikult toetan Ukrainat, aga maailm vajab rahu (32)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Sander Ilvest

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Mart Helme tunnistab, et tema sõnakasutus venekeelses ERRi kanalis oli ebaõnnestunud, kuid ta jääb endale kindlaks, et maailmale on praegu kõige kasulikum rahu sõlmimine.

«Kui ma ütlesin, et olen rahu poolt, siis kas siin leidub inimesi, kes on rahu vastu?» ütles Helme. Ta lisas, et loomulikult toetab ta Ukrainat, kuid sõda on laienemas juba teiste riikideni ja üha enam räägitakse tuumapommist. «Kas me seda tahamegi?» küsis ta.

Helme rõhutab, et nii EKRE kui ka tema isiklikult on alati toetanud Ukrainat sõjas Venemaa rünnakute vastu, ning seda on ka mitmel moel väljendatud: on kirjutatud alla riigikogus vastu võetud Ukrainat toetavatele ja Venemaad terroristlikuks riigiks kuulutatud avaldustele. Samuti on erakonna liikmed abistanud Ukrainat humanitaarabiga, asutatud Ukrainat abistav mittetulundusühing.

EKRE saadetud pressiteates öeldakse: «Mis puutub meedias esitletavat narratiivi, justkui muudaks üks ebaõnnestunud lause EKRE või tema enda varasemaid selgeid seisukohti Ukraina toetamisest, siis saab seda väita vaid pahatahtlik propagandist.»

Helme juhib tähelepanu sellele, et kui Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ei hääletanud Soome ja Rootsi NATOsse võtmise poolt, ei teinud keegi sellest järeldust, nagu oleks Ligi ise või kogu Reformierakond nende riikide NATOga liitumise vastu.

«Ühtlasi tuleb tähelepanu taaskord juhtida sellele, et kõige suurem julgeolekuoht praegu on Eestile massiline immigratsioon üle Eesti-Vene piiri inimeste poolt, kes väldivad Venemaal mobilisatsiooni. Selle mitte takistamine Kaja Kallase valitsuse poolt aitab kaasa viienda kolonni plahvatuslikule kasvule Eestis ja loob ideaalsed tingimused hübriidsõja pidamiseks,» hoiatatakse pressiteates. 

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles