Marko Mihkelson – põhivoolu põhivool (8)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
25. oktoober 2022. Marko Mihkelson tänas koostöö eest välisluureameti lahkuvat juhti Mikk Marranit.
25. oktoober 2022. Marko Mihkelson tänas koostöö eest välisluureameti lahkuvat juhti Mikk Marranit. Foto: Erakogu

Marko Mihkelson esindab Eesti välispoliitika põhivoolu kõige põhivoolsemat suunda. Kakskümmend aastat on ta olnud üks kõige viljakamaid välispoliitika teemade kommenteerijaid. Ja muidugi sama valdkonna poliitik. Tasakaalukas, mõõdukas, mittekonfliktne, riskikartlik. Vene fookusega generalist (asjatundja igal alal – toim).

Vene fookusega sellepärast, et Venemaast ei saa Eesti välispoliitikas üle ega ümber. Mihkelsonil on ka vastav taust. 1990ndatel, juba enne poliitikasse tulemist oli ta Postimehe korrespondent Moskvas, hiljem Balti Venemaa Uurimise Keskuse direktor. Mihkelson on ise öelnud, et eks teda kutsutigi poliitikasse (Res Publica) seetõttu, et ta oli Venemaast kirjutava ajakirjanikuna tuntust kogunud.

Ja asjatundja igal alal, sest Eesti on väike, maailm aga suur ja eksperte eri riikide või valdkondade kohta pole võtta. Paratamatult tuleb kasutada samu inimesi. Nii ka Mihkelson: küll kommenteerib Brexitit, küll Trumpi, küll Uus-Meremaa peaministri kommunikatsioonioskusi. Ilmselt aitab kaasa tema kunagine ajakirjanikutöö kogemus ning lugemus, mis võimaldab kiiresti kirjutada ja ladusalt arvata laial välispoliitilisel skaalal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles