100 nägu Jüri Vips: vale sõna valel hetkel kustutas F1-unistuse (3)

Christopher Krutto
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

F1-sarja piirimail sõitnud Jüri Vips kaotas ühe vale sõna tõttu koha Red Bullis.

Selle aasta esimeses pooles võis Vipsi enam kui kindlalt lugeda eestlaste kõige suuremaks F1-sarja lootuseks, kuid ometi kadus see võimalus vaid ühe õhtuga.

Tol hetkel lisaks Red Bulli noortesüsteemi kuulumisele ka vormel 1 tiimi reservsõitjaks olnud ning Kataloonia GP esimesel vabatreeningul esimese eestlasena F1-sarja võistlusnädalavahetusel rajale saanud Vips ütles 21. juunil Twitchi platvormil olnud otseülekandes välja sõna nigga.

Pärast seda Vips küll kiirelt vabandas sotsiaalmeedias, kuid kahju oli tehtud. Red Bull eemaldas ta esiteks ajutiselt ning hiljem juba püsivalt oma noortetiimist ning mõistagi ei saanud ta jätkata ka F1-tiimi juures reservsõitjana.

Kuigi kohalikud arvamusliidrid ja keeleteadlased vaidlesid leheveergudel pikalt ja laialt, kas tegu oli kohatu sõnaga või mitte, siis laias maailmas ei maksa see midagi ning tagajärjed olid karmid.

Küll halastas Vipsile Hitech GP, kelle ridades sõidab 22-aastane eestlane F2-s ning sai seal hooaja ilusti ära lõpetada.

Kahjuks pole Vipsi rahakott piisavalt suur ega nimi piisavalt kõlav, et tal õnnestuks endale mõnda teise F1-tiimi tulevikus koht hankida, kuid võidusõitja karjääri ta ka päris maha matma ei pea.

Oktoobris testis Vips USA ringrajasarja IndyCar masinat ning võib just seal tuleval aastal oma karjääri jätkata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles