100 nägu Max Verstappen: tugevam võtabki oma

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen kindlustas 9. oktoobril oma teise järjestikuse F1 MM-tiitli.
Max Verstappen kindlustas 9. oktoobril oma teise järjestikuse F1 MM-tiitli. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Mootorispordiperekonnast pärit Max Verstappeni elukäigul polnud teist valikut.

Vormel 1 MM-tiitel oli tema DNA-sse sisse kirjutatud. Tänavu kinnistas 25-aastane hollandlane end kuningliku klassi ajalooraamatusse kahekordse maailmameistrina.

Kui oma esimese MM-tiitli võitis Verstappen kurioosselt viimase etapi viimasel ringil, siis tänavu kindlustas ta üldvõidu neli etappi enne hooaja lõppu. Red Bulliga seob teda leping veel kuueks hooajaks ning võitudejadal ei näi lõppu.

Kõik 17 miljonit hollandlast ja ka miljonid fännid üle maailma armastavad Verstappenit, kuid seal, kus on pooldajaid, leidub ka tulihingelisi vastaseid. Paljudele ei lähe korda, et Verstappen on Red Bullist loonud oma erameeskonna ning ei kohtle tiimikaaslast võrdse partnerina. Kuid just see näitabki, et tegemist on tippsõitjaga. Kas Michael Schumacher ja Lewis Hamilton olid lihtsad meeskonnakaaslased? Kindlasti mitte. Ja ei tohigi olla.

Kõik mäletavad Schumacheri valitsusajast nn «igavest teist» ehk Rubens Barrichellot. Kui poleks Barrichellot, poleks me näinud sellisel tasemel Schumacherit. Poleks Sergio Perezi, poleks Verstappen kahekordne maailmameister. Vormel 1 on meeskonnasport, kuid tiimis ei saa valitseda demokraatia. Tugevamad ongi solistid, võtavadki oma ja igati õigustatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles