Uus perehüvitiste kokkulepe paneb võimuliidu naeratama

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valitsus Vihula mõisas riigieelarve läbirääkimistele. Pildil (vasakult) Helir-Valdor Seeder, Kaja Kallas ja Lauri Läänemets.
Valitsus Vihula mõisas riigieelarve läbirääkimistele. Pildil (vasakult) Helir-Valdor Seeder, Kaja Kallas ja Lauri Läänemets. Foto: Madis Veltman

Koalitsioonis saavutatud kokkuleppe järgi tuuakse lasterikka pere toetusest sammsammulise väljumise vanusepiir 19. eluaastale ehk viis aastat varasemaks ning tõusevad lasterikka pere igakuised toetused. Valitsusliidus rõõmustavad kõik osapooled. 

Kokkuleppe kohaselt hakatakse lasterikka pere toetust maksma kuni kolmanda lapse 19-aastaseks saamiseni, seejärel väheneb summa järk-järgult, nii nagu varem kokku lepitud. Lisaks tõuseb lasterikka pere toetus jaanuarist 650 euroni juhul, kui peres on kolm või enam last, ja 850 euroni, kui peres on vähemalt seitse last.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Lauri Läänemetsa sõnul on uus peretoetuste kokkulepe õiglasem. «See eelmine oli mõnes mõttes ikka väga ebaõiglane, kui inimesed oleksid 24. eluaastani saanud toetust,» lausus Läänemets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles