100 nägu Johnny Depp: MeToo liikumise ellujääja

Betty Ester-Väljaots
Copy
Johnny Depp lahkumas 27. mail 2022 USA Virginia Fairfaxi maakonna kohtust. Ta sai oma eksnaise Amber Heardi üle kohtus võidu
Johnny Depp lahkumas 27. mail 2022 USA Virginia Fairfaxi maakonna kohtust. Ta sai oma eksnaise Amber Heardi üle kohtus võidu Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo/Scanpix

Johnny Deppi 2022. aasta suurroll oli tõsielusaates Heard vs Depp.

Johnny Depp on filmimaailmas suur nimi. «Elm Streeti painaja» 1980ndatel. 1990. aastad tõid suure publikumenu: koostöö Tim Burtoniga, «Ratastel Las Vegasesse» ja kõik muu, mis tegi Johnny Deppist Johnny Deppi. Nullindate «Kariibi mere piraatide» seeria kinnistas Jack Sparrow tegelaskuju, kellele Depp oma iseloomu lõi.

Uue sajandi teine kümnend aga oli Hollywoodi muutumise ajastu. MeToo liikumine lõi pea maha nii mõnelgi lohel, aga verejanu kasvas. Selgus, et meessoost filmistaare on võimalik tühistada just selle eest, mille eest neid kunagi kummardati, s.t seksikuse ja karisma. Kuigi Johnny Depp jäi suuremast tühistamisest puutumata, siis tema tund oli alles tulekul.

Kolm nädalat kestnud kohtupidamist Fairfaxis USAs kanti üle Court TVs, mis polnud kunagi nii suuri vaatajanumbreid näinud. Johnny Depp ja tema endine abikaasa Amber Heard süüdistasid üksteist väärkohtlemises.

Väga täpselt polnud võimalik näppu peale panna, kes on süütu ja kes on süüdi. Nagu ikka sellistel segastel puhkudel, võtab otsustamise enda kätte tubli rahvas. Kivirahe alla sattus aga hoopis Heard, kes interneti kohtusaalis mingit mõistmist ei leidnud. Johnny Deppi fännibaas võttis oma iidoli kaitsmise põhjalikult ette veebikommentaariumites ja meemide maailmas. Deppi poole kaldus ka vandekohus ning kohtukulli terav pilk legendaarsel näitlejal süüd ei näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles