100 nägu ⟩ Mikk Marran: sinisilmne metsavaht

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Mikk Marran..
Mikk Marran.. Foto: Raigo Pajula

«Soovin metsamehe ameti taas au sisse tõsta! Et RMK ei saaks ebaõiglast kriitikat kõik aeg!» rääkis Postimehele oma südamesoovist Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) uus juht, endine välisluurejuht Mikk Marran.

Marran on teinud süstemaatiliselt tööd, et seljatada süüdistused, nagu ei jagaks ta metsandusest mitte midagi ja saaks 11 500-eurost kuupalka nii-öelda tooli laiaksistumise eest.

Alustades oli tal käes keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lambi antud spikker: «Mänd – pikk okas, kuusk – lühike okas». Novembri keskpaigas oli Marranil pilt ees, kuidas metsa majandamine käib.

Aga miks professionaalselt metsa majandavad ja Eesti metsale parimat soovivad RMK töötajad saavad avalikkuses sedavõrd kõvasti nuhelda?

Marran on visatud n-ö külma vette ja aega on napilt. Jaanuaris tuleb tal teha otsus, millised uued lepingud sõlmida ettevõtjatega, kellele müüa aastas miljoneid tihumeetreid riigimetsa.

Summad on suured ja huvid on suured. Tulemus peab olema parim, ja Marran soovib, et Eesti rahva jaoks. See sõltub juba temast endast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles