100 nägu ⟩ German Barinov: Pärnu poiss, kes võitleb Ukraina vabaduse eest

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Foto: Ekrānuzņēmums

25-aastane German Barinov on Eesti kodanik, kes võitleb Ukraina relvajõududes. See tavaline Pärnu poiss on saanud juba kahel korral haavata, teenistuse eest sai ta Ukraina presidendilt ordeni «Mehisuse eest».

Viimased viis aastat on Barinov elanud mitmetes riikides ja otsinud oma kutsumust. Enne sõda elas ta Austraalias, kus töötas vetelpäästjana.

24. veebruaril algas Vene invasioon ja German võttis kohe ühendust oma Ukrainas elavate sugulastega. Suhtlemine nendega ja uudised rahumeelsetele linnadele suunatud raketirünnakutest viisid arusaamiseni, et tema koht on nüüd seal, Ukrainas. «Mul tekkis mingi lapselik solvumine: «Kuidas siis nii? 21. sajand! Mis kurat seal toimub?» Kui president Zelenskõi teatas välismaiste sõjaväelaste värbamisest Ukraina relvajõududesse, oli see minu jaoks juba signaal, et tuleb minna!»

German on Ukraina relvajõududes sisse elanud ja kavatseb lõpuni võidelda. Ukrainas õppis German sõjaväearstiks ja nüüd aitab ta rindejoonelt haavatuid ära tuua. «Viin haavatu eesliinilt välja, annan abi. Ma tunnen, et see on minu töö,» on Barinov kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles