Riigieelarve erikomisjon tuleb Läänemetsa rahajagamise pärast erakorraliselt kokku

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigieelarve pressikonverents. Tõnis Mölder
Riigieelarve pressikonverents. Tõnis Mölder Foto: Remo Tõnismäe

Riigieelarve erikomisjoni esimees Tõnis Mölder (KE) kutsub komisjoni esmaspäeva hommikuks erakorraliselt kokku, et mõista, kuidas siseminister Lauri Läänemets (SDE) jagas enda haldusalast raha lasteaedadele.

«Siseminister Lauri Läänemets ei ole suutnud tänaseni avalikkust ega ka riigikogu rahanduskomisjoni veenda oma tegevuse õiguspärasuses ning loogilisuses,» kirjutas Mölder. 

2023. aasta riigieelarves on siseministeeriumi investeeringute mahtu vähendatud 11 miljoni euro võrra, millest on jagatud raha kultuurile, omavalitsustele, haridusele jne.

«Tegemist on läbipaistmatu jaotusega, kuna nimekirja on koostanud minister, lähtudes oma erakonnakaaslaste huvist. Olukorras, kus siseturvalisuse tarbeks küsitakse lisavahendeid valitsuse reservist, on vastutustundetu teha ministeeriumi eelarvest enda erakonnale valimiskampaaniat,» leiab Mölder. 

«Minister Lauri Läänemetsal on võimalus anda avalikkusele ja riigikogule ammendavaid selgitusi. Nimelt kutsun erakorraliselt kokku riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungi esmaspäeva hommikuks, et kuulata avalikult ära siseminister Lauri Läänemets, rahandus-, kultuuri- ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad. Osaleb ka riigikontrolli esindaja,» toonitas Mölder. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles