Tšubarov: tööandjad on teinud streigi ärajätmiseks kõva tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteelaste Ametiühingu esindaja Oleg Tsubarov.
Raudteelaste Ametiühingu esindaja Oleg Tsubarov. Foto: Liis Treimann

Raudteelaste ametiühingu juhi Oleg Tšubarovi sõnul on tööandjad teinud kõvasti tööd, et neljapäevaks kavandatud raudteelaste streik ei toimuks ning kolmapäeva õhtu seisuga ei ole neljapäevase streigi ulatuse kohta täielikku selgust.

«Tööandjad on vahetanud välja vedurijuhte, vedurijuhtide abisid, et neljapäeval rongid ikka sõidaksid. Praegu ei saa kavandatava streigi kohta midagi täpsemat öelda. Raudteelaste ametiühing jätkab Elektriraudtee, Edelaraudtee ja depoode töötajatega rääkimist,» ütles Tšubarov BNSile.

Tema sõnul võib kolmapäeval kella 21.30 seisuga öelda, et raudteel osades kohtades kindlasti neljapäeval streik toimub, osaldes kohtades aga kindlasti mitte. Detailid on tema sõnul veel täpsustamisel.

Elektriraudtee kinnitas kolmapäeva õhtul saadetud pressiteates, et neljapäeval toimib tavapärane elektrirongide liiklus ning ettevõtte töötajad on kinnitanud, et nemad streigis ei osale.

Eesti Raudtee kinnitas kolmapäeva õhtul saadetud pressiteates, et tagab raudteeliikluse toimimise neljapäeval.

Südaööl algab kava kohaselt üle-eestiline raudteelaste ametiühingu, vedurimeeste ametiühingu ja Edelaraudtee vedurimeeste assotsiatsiooni 24-tunnine toetusstreik õpetajate palgatõusu nõudmistele ning ametiühingute vastuseisule töölepingu seaduse muudatustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles