Keskerakonna nimekirja Ida-Virumaal veavad Höövelson ja Toom

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Kaido Höövelsoni populaarsust Aasia riikides ja Eestis on võimatu võrrelda. Eelolevad valimised näitavad, kuivõrd idavirulased teda uueks perioodiks riigikogusse usaldavad.
Kaido Höövelsoni populaarsust Aasia riikides ja Eestis on võimatu võrrelda. Eelolevad valimised näitavad, kuivõrd idavirulased teda uueks perioodiks riigikogusse usaldavad. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Keskerakonna juhatus kinnitas riigikogu valimisnimekirja Ida-Virumaa ringkonnas, kus nende esinumbrid on Kaido Höövelson ja Yana Toom.

«Olen kindel, et keskerakond läheb riigikogu valimistel Ida-Virumaa ringkonnas välja tugevaima nimekirjaga,» lausus Höövelson erakonna pressiteenistuse vahendusel. «Meie kandidaadid on hästi kursis piirkonna omavalitsuste käekäiguga ja oskavad sisuliselt kaasa rääkida Ida-Virumaa arengut puudutavatel teemadel.»

Höövelsoni sõnul on nad kampaaniaga juba alustanud ja saanud esimestelt kohtumistel kohalike inimestega ka tagasisidet, millega oma valimisplatvormi koostades kindlasti arvestatakse.

«Tunnetan tugevat meeskonnavaimu ja tahet Ida-Virumaa heaks päriselt midagi ära teha. Ida-Virumaa on piltlikult öeldes ikkagi Eesti energiatagala. Võime rääkida rohepöördest, aga põlevkivist ei loobu me niipea, sest see tähendab inimestele töökohti. Need on meie inimesed, keda puudutavad suured muutused ei juhtu üleöö. Keskerakond seisab nende heaolu ja toimetuleku eest,» lausus Höövelson.

Yana Toom märkis omakorda, et lähiaastatel tuleb Ida-Virumaal keskenduda sotsiaalmajanduslikule olukorrale ja inimeste elukvaliteedi tõstmisele. «Eesti juhib inflatsiooniedetabelit ja Euroopa Komisjon on andnud liikmesriikidele toetusmeetmete osas suhteliselt vabad käed. Paraku on tänane vabariigi valitsus passiivne ega ole nõus sarnaselt paljudele Euroopa riikidele langetama toiduainete käibemaksu ega rakendama piisaval määral toetusi kõrgete energiahindade leevendamiseks. Energiafirmade ülikõrge kasum tuleb Eesti inimeste rahakotist,» tõdes ta.

Höövelson ja Toom kinnitasid samuti, et keskerakond tegutseb selle nimel, et vabariigi valitsuse poolt kehtestatud keelenõuetele mittevastavad professionaalsed õpetajad ei jääks töötuks, keskmine pension tõuseks 2027. aastaks vähemalt 1000 euroni ja jätkuks tasuta ühistransport.

Keskerakonna valimisnimekiri Ida-Virumaal

1. Kaido Höövelson – Riigikogu liige, Päästeliidu patroon, endine tippsportlane

2. Yana Toom – Euroopa Parlamendi saadik

3. Dmitri Dmitrijev – Riigikogu liige, Lüganuse vallavolikogu esimees

4. Aleksei Jevgrafov – Narva linnavolikogu liige, endine Narva linnapea

5. Olga Kurdovskaja – Tehnopoli Startup Inkubaatori Narva programmijuht

6. Aleksei Naumkin – Jõhvi vallavolikogu liige, jurist

7. Vladimir Võssotski – Sillamäe linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees, Sillamäe Kultuurikeskuse direktori kt

8. Valeri Korb – Kohtla-Järve volikogu liige, endine Kohtla-Järve linnapea

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles