Keskerakond mures: president pole perehüvitise seadust vastu võtnud

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis.
Eesti Vabariigi president Alar Karis. Foto: Madis Veltman

President Alar Karisel on perehüvitiste seaduse osas seisukoha kujundamiseks aega neljapäevani, kuid Keskerakonna fraktsiooni juhi Jaanus Karilaiu sõnul viivitab president selle väljakuulutamisega. 

Riigikogu võttis perehüvituste tõstmise seaduse eelnõu vastu kaks nädalat tagasi, 7. detsembril. 

«Kui presidendil on eelnõu osas kõhklusi, siis tuleks seda võimalikult varajases staadiumis avalikusega jagada. Seadus peaks hakkama kehtima alates 1. jaanuarist, kuid praegune olukord tekitab Eesti peredes ebakindlust,» usub Karilaid.

«Üks võimalus oleks kokku kutsuda viie parlamendierakonna esindajad, et ühiselt võimalikud tõrked ületada. Keskerakonna fraktsiooni initsiatiivil algatatud eelnõu leidis veidi teisenenud kujul toetust kõikide fraktsioonide poolt ja eelkõige lasterikaste perede jaoks on tegemist äärmiselt olulise eelnõuga, mis pakub praegusel keerulisel ajal kindlustunnet,» loetles ta. 

Presidendi sisenõunik Toomas Sildam ütles ERRi uudisteportaalile, et president ei viivita, vaid teeb oma tööd: «Riigipea kasutab talle antud aega sihipäraselt.»

Riigikogus vastu võetud seaduse järgi tõuseb esimese ja teise lapse toetus alates 1. jaanuarist 80 euroni kuus, lasterikka pere toetus suureneb kolme kuni kuue lapse puhul 650 ning seitsme ja enama lapse puhul 850 euroni kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles