Keskide ja sotside ettepanekud perehüvitiste eelnõule ei saanud toetust (10)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskerakonna fraktsioon
Keskerakonna fraktsioon Foto: Sander Ilvest

Enne perehüvitiste eelnõu kolmandat lugemist hääletas riigikogu maha nii sotsiaaldemokraatide kui ka keskfraktsiooni esitatud muudatusettepanekud perehüvitiste eelnõule. 

Keskerakonna fraktsioon tegi ettepaneku tõsta esimese ja teise lapse toetus 80 eurolt 100 eurole kuus, nagu on ka kolmandal lapsel. 

«Lapsetoetus esimese ja teise lapse kohta tuleks tõsta sarnaselt kolmanda lapsega 100 eurole, kuna kõik lapsed on võrdselt väärtuslikud ning ei ole ühtegi põhjust, miks peaks kolmanda lapse eest maksma lapsetoetust rohkem kui esimese ja teise lapse eest,» põhjendas Keskerakond.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon tegi ettepaneku tõsta lapsetoetus pere iga lapse kohta 119 eurole kuus. Samas soovisid nad jätta tõstmata lasterikka pere toetused, mis jäänuks ettepaneku kohaselt kuni kuue lapse puhul 300 ning seitsme ja enama lapse puhul 400 eurole kuus, ning hakata indekseerima ka lapse- ja üksikvanema lapse toetust.

Kumbki muudatusettepanek ei saanud riigikogu toetust. Keskide muudatusettepaneku poolt hääletas 19 saadikut ning sotside ettepaneku poolt 8 riigikogulast. 

Seni kehtinud lapsetoetus esimese ja teise lapse kohta on 60 eurot ja kolmanda lapse kohta 100 eurot. Lasterikka pere toetus 3–6 last kasvatavale perele on 300 eurot ja seitset või enamat last kasvatavale perele 400 eurot.

Üksikvanema lapse toetus on 19,18 eurot.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles