INTERVJUU Lauri Läänemets: Eesti erakondadel käib võistlus, kes vene rahvusest inimesi rohkem taob (7)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
«Politseijuht oskab hinnata PPA vajadusi kõige paremini, aga ma ütlen, et Eestis kaks kõige rohkem õhemaks lihvitud asutust on politsei ja pääste. See on kohutav, ma ei tea, mida need varasemad valitsused mõelnud on.»
«Politseijuht oskab hinnata PPA vajadusi kõige paremini, aga ma ütlen, et Eestis kaks kõige rohkem õhemaks lihvitud asutust on politsei ja pääste. See on kohutav, ma ei tea, mida need varasemad valitsused mõelnud on.» Foto: Madis Veltman

Lõppev aasta oli Eesti sisejulgeoleku tagajatele pingeline ja pani läbi mängima ka kõige süngemaid stsenaariume. Kes on Eesti riigikorra vaenlased? Miks maismaapiiri ehitus on nii aeglane ja tsiviilkaitse nõrk? Mida teeb Eesti, kui idapiirile ilmub kümneid tuhandeid otsustavust täis Vene kodanikest põgenikke? Küsisime seda siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) käest.  

Mis tunded teid valdavad, kui kuulate julgeolekuasutuste salajasi ülevaateid olukorrast Eestis sees ja piiril?

Need pakuvad kindlust. Loomulikult seal on ohuhinnangud, stsenaariumid ja rutiinse töö tulemused. Aga nad kõik ütlevad, et Eesti on hoitud. Aga ma ei vaata seda ainult siseturvalisuse mõttes, sest tihti on põhjused kuskil mujal.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles