Poliitilistel põhjustel on jätnud seaduse välja kuulutamata vaid Arnold Rüütel (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
President Arnold Rüütel jättis 2004. aastal poliitilistel põhjustel välja kuulutamata europarlamendi valimise seaduse. See on seni ainus kord iseseisvuse taastanud Eesti ajaloos, kui president ei kuuluta seadust välja, jättes viitamata selle vastuolule põhiseadusega.
President Arnold Rüütel jättis 2004. aastal poliitilistel põhjustel välja kuulutamata europarlamendi valimise seaduse. See on seni ainus kord iseseisvuse taastanud Eesti ajaloos, kui president ei kuuluta seadust välja, jättes viitamata selle vastuolule põhiseadusega. Foto: Peeter Langovits

Iseseisvunud Eesti ajaloos on jätnud poliitilistel põhjustel seaduse välja kuulutamata vaid Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) auesimees Arnold Rüütel, kes jättis 2004. aastal välja kuulutamata europarlamendi valimiste seaduse, jättes viitamata selle vastuolule põhiseadusega.

Seega, kui EKRE esimees Martin Helme süüdistas sel nädalal riigikogu istungil president Alar Karist poliitilise otsuse tegemisel perehüvitiste seaduse väljakuulutamata jätmisel, siis tegelikult on seda iseseisvuse taastanud Eesti ajaloos teinud vaid Rüütel.

Helme ütles kolmapäeval parlamendis, et presidendil puudub Eestis poliitiline vetoõigus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles