Endine võrdõigusvolinik Liisa Pakosta kandideerib Eesti 200 ridades riigikokku (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Madis Veltman

Eesti 200 nimekirjas taas riigikogusse kandideeriva Liisa Pakosta kirjeldusel kandideerib ta selleks, et kaitsta inimeste õigusi. 

«Kandideerin selleks, et kaitsta inimeste õigusi. Need on laste õigused, eakate õigused, lapsevanemate õigused, puuetega inimeste õigused, vähemuste õigused, naiste ja meeste õigused, aga ka järgmiste põlvkondade õigus ilusale Eesti metsale ja puhtale keskkonnale,» loetles Pakosta.

Eesti 200 programmis on tema sõnul inimõiguste kaitse kõige tugevamalt sees. «Kõik on võimalik ainult siis, kui põhiõiguste vundament on tugevalt all. Ka puudega lapsel peab olema lootust, et temal on ka kõik võimalik, isegi ligipääsetav mänguväljak,» kommenteeris Pakosta. Ta tõstis kandideerimisest rääkides esile ka abieluvõrdsuse, inimväärikuse austamise töösuhetes ja riigilt teenuste saamisel ning isikuandmete kaitse. 

Pakosta on endine soolise võrdõiguslikkuse volinik ning oli tänavu juulist kuni oktoobrini muinsuskaitseameti juht. Viimases ametis sattus ta uurimise alla liiga suurte komandeeringukulude tõttu ning esitas skandaali tõttu kultuuriministrile lahkumisavalduse.

Pakosta on kahekordse magistriharidusega jurist ja inimõiguste kaitsja ning haridusekspert. Ta on olnud riigikogu XI ja XII koosseisu liige. Pakosta kandideerib riigikogu valimistel Tallinnas Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas, olles Eesti 200 nimekirjas teine kandidaat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles