30 aasta eest Moskvas tapetud neiu pere ootab telefonikõnet

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinnas Laste Loomingu Majas korraldati maalimist ning joonistamist armastanud Sarapile ja Eiklale mälestusnäitus. Vasakul Sarapi ja paremal Eikla töö.
Tallinnas Laste Loomingu Majas korraldati maalimist ning joonistamist armastanud Sarapile ja Eiklale mälestusnäitus. Vasakul Sarapi ja paremal Eikla töö. Foto: Sirp ja Vasar, 1989

Ehkki ligi 34 aastat tagasi Moskva mõrtsuka käe läbi tütre kaotanud Sarapite pere süda ei leia ehk iial lõplikku rahu, riivab neid eriti nüüd leviv väide, nagu oleks koolineiud Eda Eikla ja Krista Sarap suurest seiklushimust Moskva vaksalis ööbinud.

Vahetult enne äsjamöödunud jõule, alles aastakümneid pärast mõrva, peeti Moskvas kinni 56-aastane Dmitri Zahharov. Juba kõnealuse kuriteo toimepanemise ajaks kohtulikult karistatud mees, kellele jäi võimude silm nüüd pidama tänu DNA-andmetele.

Venemaa ametivõimudelt pole Sarapite perekond telefonikõnet veel saanud, kuid nad usuvad, et juba õige varsti peaks see siiski tulema: tüdruku vanemad teavad vähemalt, et sealsed ametiisikud on nende kontakte juba Eesti ajakirjani­kult küsinud.

Krista Sarapi 1987. aastal tehtud maal kaunistab vanematekodu seina tänagi. 
Krista Sarapi 1987. aastal tehtud maal kaunistab vanematekodu seina tänagi. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles