Riid majas: Danilson-Järg pidurdas võrdsusele ja palgalõhele suunatud arengukava (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas (vasakul), justiitsminister Lea Danilson-Järg (paremal). 
Peaminister Kaja Kallas (vasakul), justiitsminister Lea Danilson-Järg (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Lea Danilson-Järgi (Isamaa) neljapäevane soolo valitsuse nõupidamisel tekitas koalitsioonipartnerites pahameelt: tavapäratult takistas minister viimasel hetkel heaolu arengukava heakskiitmist – soolisele võrdsusele ja palgalõhele viidanud punkti tõttu. 

Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul kisuvad asjad enne valimisi kummaliseks: «Mulle jääb täiesti arusaamatuks, kuidas justiitsminister, kelle valdkonda kuulub põhiõiguste kaitsmine, on vastu heaolu arengukava eesmärgile number viis.»

Ka majandus- ja taristuminister Riina Sikkut (SDE) oli justiitsministri vastuseisust häiritud: «Seda, et ministrid hakkavad valitsuse laua taga ümber sõnastama, lisama punkte... See ei ole põhimõtteliselt õige,» sõnas ta

Danilson-Järgi hinnangul on valitsuspartnerite etteheited viimase hetke tegutsemisest alusetud, sest tema sõnul ei olnud kõigi sihtgruppide ettepanekuid arengukavas üldse arvestatud. Seega soovib ta need murekohad nüüd enda peale võtta.

Heaolu arengukava 2023–2030 viies punkt:

«Eestis on naistel ja meestel kõigis ühiskonnaelu valdkondades võrdsed õigused, kohustused, võimalused ja vastutus ning vähemusrühmadele on tagatud võrdsed võimalused eneseteostuseks ja ühiskonnaelus osalemiseks, sooline võrdsus ja vähemusrühmade võrdsed võimalused.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles