Michal: metropoliidil tuleb olla valmis elamisloa tühistamiseks (6)

Postimees
Copy
Kristen Michal. FOTO: Remo Tõnismäe
Kristen Michal. FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Metropoliit Eugenil tuleb olla valmis selleks, et tema elamisluba võidakse Eestis tühistada, rõhutab Reformierakonna fraktsiooni liige Kristen Michal.

Michali sõnul on kiriku ja parteide ühised üritused mistahes situatsioonis, eriti vastu valimisi alati pikantse maiguga. «Moskvale alluva kiriku ja kremlimeelse hoiakuga partei kokkulangevad tegevused on aga juba varjamatu mõjutustegevus,» märgib Michal.

«Eesmärk paistab olevat kehastuda rahutuviks, justkui poleks Moskva läinud tapma tsiviilisikuid, naisi ja lapsi Ukrainas, eesmärgiga luua muljet ja telekaadreid, et Eestis oodatakse muud kui selle sõja lõppu Ukraina võiduga. Sekundaarne kasu ilmselt on sõnumis Eestis vähenevale Moskva toetusgrupile - Koos on omad, toetage neid,» kirjutab Michal.

Rahvasaadiku sõnul on lahendus ilmne: metropoliidil tuleb mõjutustegevuse katsest loobuda ja sellest lahti öelda. Või tuleb kirikuisal olla valmis, et siseministeerium tühistab tema elamisloa. «EL ja NATO riigis, mis toetab Ukrainat kuni võiduni, pole sellistele influentseritele kohta, nagu metropoliit TikTokis. Elamisloa tühistamine käib influentseri paketi lõpetamise juurde, iseseisvas Eestis ei ole vajadust Kremli sisemise õõnestamise järgi, kiiresti tehes saab selle koosoleku korraldada juba mõttekaaslastega Moskvas.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles